Ultra Trail des Fantomes: “Zwaarder dan een Ironman”

In de Ultra Trail des Fantomes in La Roche stonden een flink aantal triatleten aan de start. De trail run van 100 km doorheen de Ardense bossen werd door de regen enorm zwaar gemaakt. De deelnemers aan deutdf_steven Ultra Trial gingen zaterdagochtend om 4 u. van start. Elf uur en vijf minuten later kwam Steven ‘Stevow’ Pauwels, de winnaar van de vorige twee edities van de 50 km in La Roche,  als eerste binnen, in een indrukwekkend tempo van 9 km/uur. Aaike De Wever werd op drie kwartier tweede. Wim Bastiaens, eerder al overlever van de Hel van Kasterlee, werd derde.

Van de triatleten was Hans Raats de beste. Hij werd zevende in een tijd van 12u36’07. Bart Janssens werd 18de in 13u33’56. Ook Werner Roels, Rene Aguzzi en Dries Ampe finishten in de top-30. Ook Andy Schouppe en zijn maatje Robin Deroeck, die beiden wel houden van een extreme uitdaging, waren van de partij. “Dit is zwaarder dan een Ironman”, klonk het terwijl de schemering opnieuw over La Roche begon te vallen. De laatste twee finishers kwam na 19u19’33 over de streep, veertig minuten voor de deadline van middernacht. 94 van de 118 starters haalden de finish.

Bij de dames haalde Sport-Events atlete Sandy Van Landeghem het. Zij werd 15de overall in 13u16’21. Ze had bijna een uur voorsprong op Paula IJzerman.

Op de 50 km werd Tinne Sprangers, de partner van Hans Raats, tweede achter Anouk Doore. De Nederlands-Finse Riikka Kelja-Vreeswijk won de 25 km en Wout Moreel werd vierde over deze afstand.

Bron: 3athlon.be

Recent Posts