Olympiër De Cuyper maakt favorietenrol waar in Brasschaat

SMO-Specialized domineert Olympische triatlon

Simon De Cuyper slaagde er in Brasschaat in om zichzelf op te volgen als nationaal kampioen kwarttriatlon. De Leuvenaar, aan zijn vierde Belgische titel toe, haalde het net als vorig jaar voor Pieter Heemeryck. Na de zovele miezerige dagen van de voorbije weken en maanden kreeg het BK Olympische afstand dan toch bij de start in de E10 Plas gunstige weersomstandigheden mee. In Brasschaat stonden de Belgische triatlontoppers aan de start voor 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10 km lopen.
Willem Brems (SMO-Specialized) en Thomas Jurgers (ETZ) waren de snelste zwemmers van de groep. Een van de andere favorieten, Pieter Heemeryck (LTTL), was snel gestart maar het duurde niet lang of de kopgroep groeide uit tot tien personen. Op de fiets werd goed samen gewerkt en groeide de voorsprong op de achtervolgers tot in de tweede wisselzone.

In de afsluitende loopproef speelde De Cuyper meteen zijn troeven uit. Heemeryck moest na één kilometer De Cuyper laten gaan en moest zich net als vorig jaar tevreden stellen met de tweede plaats.
Spannend werd het nog voor de derde podiumplaats. In die strijd moest gewezen kampioen Stijn Goris (LTTL) het afleggen tegen Peter Denteneer (Team185), de dag voordien nog 10de op het EK voor beloften in Holten.
De Cuyper had aan de finish meer dan één minuut voorsprong op Heemeryck. De Olympiër was dan ook zeer tevreden met het verloop van de wedstrijd. “Na een minder EK, waar ik als 23e eindigde, mag ik tevreden terugblikken op de voorbije 2 races. Vorige week eindigde ik negende in een internationaal deelnemersveld in de Franse Grandprix.”  De Master Lichamelijke Opvoeding bekroont zich dit jaar na de sprinttriatlon eveneens op de Olympische afstand tot Belgisch kampioen.

Het  SMO-Specialized Team kon zo voor het vierde jaar op rij de Belgische driekleur op de Olympische afstand mee naar het Meetjesland brengen.

Bij de dames lag er geen maat op Olympiër Katrien Verstuyft. Ze had na het zwemmen een mooie voorsprong uitgebouwd, samen met Jolien Leweyllie. Leweyllie zag in de afsluitende loopproef nog twee dames langszij komen. Het zilver en brons waren voor de Waalse Alexanra Tondeur (TRIGT) en Xenia Luxem (Atriac).

Recent Posts