Hoe het lichaam vet aanzet

Eten biedt ons momenten van genot in het alledaagse leven, houdt ons gezond, levert energie en maakt ons sterk. Jammer genoeg zijn er veel dingen die lekker smaken maar ook dik maken. Ook (top)sporters hebben vaak met lastige kilo’s te kampen door een onevenwichtig eetpatroon. Die kilo’s vet kosten kracht en maken ons traag.

Koolhydraten bestaan uit zetmeel en suiker. Zij zijn de nummer 1 onder de energieleveranciers. Optimaal is het wanneer we het eten van volwaardige natuurlijke koolhydraten gebruiken voor het aanvullen van ons spier- en leverglycogeen (suikers rond de spieren en de lever). Dit is super belangrijk omdat we op dit glycogeen draaien. Alle organen onze hersenen hebben glucose nodig en deze glucose is tevens tijdens het sporten – samen met vetzuren – een onmisbare energieleverancier. Brood, pasta, rijst, fruit, groenten etc. maken fit en bevorderen de concentratie en verzadiging optimaal.

Maar koolhydraten zijn niet allemaal gelijk te beoordelen. Ze laten ons bloedsuikerpeil in verschillende mate stijgen. We zeggen dus dat de Glycemische Index (afgekort GI) van levensmiddelen verschillend is. Daarom mag men niet van alles willekeurig veel tot zich nemen. Met name niet van die levensmiddelen of dranken, die het bloedsuikergehalte kort na het eten omhoog laten schieten. Ze zijn onderverdeeld in een lijst van 100 tot 1 of in slechte of goede koolhydraten wat niet altijd klopt. Bijvoorbeeld: aardappel en gekookte wortel heeft een hoge GI. Zij zijn echter niet echt ongezond maar als je kilo’s kwijt wil eet je ze beter niet. De lijsten zijn te vinden in tal van publicaties.

gi-waarde

Afbeelding: consumptie van wit brood (hoge GI) vs. consumptie van volkorenbrood (lage GI)

Onze stofwisseling zorgt ervoor dat de bloedsuikercurve daalt en en de suiker (glucose) weer uit het bloed wordt verwijderd. Verantwoordelijk hiervoor is de alvleesklier, die hiervoor het hormoon insuline afscheidt. De taak van de insuline is om de celdeuren van de spieren, lever en vetcellen te openen, zodat voedingstoffen, suiker (glucose) en eiwitbouwstenen (aminozuren) kunnen binnenstromen en daar kunnen worden verbrand of in het meest ongunstigste geval worden opgeslagen.

Door het gebrek aan beweging of foutieve voeding worden deze procedures geblokkeerd en het insulinepeil blijft steeds te hoog wat tot het opslaan van vet in de cellen leidt en het afbreken van reeds opgeslagen vet verhindert. Het gevolg: het lichaam zet vetkussentjes aan. Men komt aan.

Gewichtsbeheersing

Wie bij het afvallen alleen zijn gewicht wil verminderen, vergist zich. Velen verliezen bij zogenaamde hongerkuren, behalve vitaliteit en prestatievermogen, veelal water en spiermassa, terwijl het aandeel aan lichaamsvet zelf toeneemt.

Onafhankelijk van het feit of men overtollig vet wil verliezen of zijn vorm wil verbeteren, geldt principieel 1 criterium; doorslaggevend is niet het lichaamsgewicht, maar de optimale lichaamssamenstelling. Dat wil zeggen: omvang en toestand van de actieve lichaamscelmasssa (spierstelsel). Wetenschappelijk uitgedrukt BMI (Body Mass Index), die het aandeel aan actieve lichaamscelmassa in verhouding tot de grootte in vierkante meter meet.

Hoe hoger de BMI, des te hoger het aandeel aan actieve lichaamscelmassa (spiermassa) in het organisme. De BMI waarde bij vrouwen dient ten minste 7.6 en bij mannen ten minste 8.0 te bedragen. Wie in vorm wil komen en dus zijn prestatievermogen en figuur wenst te verbeteren, moet met name het aandeel aan actieve lichaamscelmassa (BMI) op adequate wijze vergroten. Er zijn tal van calculators te vinden op het net.

Als atleet is het echter aan te raden om bij een ervaren sportdokter, voedingscoach of ander therapeut een manuele vetmeting te doen. Het nauwkeurigste is een onderdompeling in een bad dat wordt toegepast in meer gespecialiseerde centra’s (ziekenhuizen) om de eenvoudige reden dat  u als atleet al veel spiermassa heeft. Als u uw gegevens met een BMI berekent krijgt u dikwijls te horen dat u overgewicht hebt, terwijl u 2 kg vet wil wegwerken om op 8 % vetpercentage te geraken.

Natuurlijk sterk zonder zetmeel: Squeezy Athletic

Volgens de nieuwste inzichten door voedingsexperts ontwikkeld berust Squeezy Athletic op natuurlijke volkoren tarwe, waarvan via een gepantenteerd biologisch fermenteringsproces – met gebruik van vitaminegist en probiotische culturen – het zetmeel bijna geheel wordt ontrokken. Het resultaat: waardevolle eiwitten en energieleverende koolhydraten die het lichaam in opgesplitste, quasi ”voorverteerde” vorm ter beschikking stellen. Tevens bevat Squeezy Athletic zetmeelvrije ballastoffen, onverzadigde vetzuren en vele levensnoodzakelijke vitamines en mineralen, waardoor het in zijn vorm en functie uniek is.

De belangrijke voordelen van Squeezy Athletic zijn:

  • Verbetering van de stofwisseling door optimale vertering van koolhydraten en aminozuren
  • Optimale vetverbranding door een buitegewoon lage Glycemische index van 15, die het bloedsuikerpeil slechts licht laat stijgen. Daardoor wordt de vetverbranding zelfs bij de rechtstreekse consumptie van squeezy athletic niet onderbroken en ook latere geeuw hongeraanvallen blijven achterwege.
  • Door de volwaardige samenstelling wordt een lichte en snelle vertering van het voedsel alsmede een gelijkmatige energievoorziening van het lichaam bereikt

TOEPASSING EN DOSERINGPLAN                                                                                                                                                                                           

Om  met Squeezy Athletic effectief in vorm te komen en u naar uw gewenste gewicht te brengen, gaat u te werk in 3 stappen.

  • FASE 1 – Initiele en Powerfase

In deze korte, maar voor de reorganisatie van de stofwisseling enorm belangrijke fase, wordt u reeds van lastige hongeraanvallen bevrijdt. Tegelijkertijd begint de vetverbranding met een voelbare vermindering in de probleemzones te draaien.

In de initiele fase voedt u zich drie dagen lang uitsluitend met squeezy athletic. Neem bij geringste tekenen van honger of eetlust onmiddellijk Squeezy Athletic tot u – over de dag verdeeld ongeveer 18 tot 20 eetlepels (soeplepels) of 5 portiezakjes. Een shake krijgt u doordat u 4 eetlepels of 1 portiezakje mixt met water of rijstmelk, magere melk, magere yoghurt, soyamelk of andere magere, niet gesuikerde vloeistof. Als u 400ml vloeistof gebruikt is het een drank die vlot binnengaat. Als de smaak u vreemd overkomt is dat veelal gevoelsmatig te wijten aan de vezels. Na een aantal shakes bent u het gewoon en is het een lekkere drank.

De 4e dag is het uw eerste wensdag. Nu mag u uzelf belonen en eten wat u lekker vindt. Uit de voedselpiramide kunt u opmaken welke voedingsmiddelen hiervoor het best geschikt zijn.

Dan volgen er nog 3 dagen  waarop u zich uitsluitend met Squeezy Athletic voedt. Daarna heeft u weer een wensdag. Dit ritme handhaaft u zo lang totdat u 50% van uw dieetdoel heeft bereikt.

Hoe vaker en intensiever u Squeezy Athletic tot u neemt, des te beter is de verzorging van actieve lichaamscellen. D.w.z.: hoe meer verbranding er actiever wordt en er worden vetcellen afgebouwd. Dit berust op een van de meest opvallende eigenschappen van Squeezy Athletic: omdat het insulinepeil bij consumptie ervan praktisch neutraal blijft, loopt de vetverbranding gedurende de toepassing ongehinderd door.

  • FASE 2

In deze fase zult u het vetaandeel in uw lichaam verder verminderen en tegelijkertijd wordt u ertoe gebracht om uw voeding stap voor stap om te stellen.

In de stabilliseringsfase mag u dagelijks een gemengde maaltijd tot u nemen. In plaats daarvan vervalt de wensdag. Let bij de keuze van de voedingsmiddelen wederom op de voedingspiramide. Het is belangrijk dat u ’s avonds geen koolhydraten tot u neemt en in plaats een eiwitmaaltijd tot u neemt.

Squeezy Athletic neemt u op de normale manier tot u. U gaat over naar de volgende fase wanneer u nogmaals 20%-30% van uw dieetdoel hebt bereikt.

  • FASE 3 

Hier staat de voedingsomstelling op de voorgrond. Bovendien bereikt u uw nieuwe gewenste figuur en u heft uw doel bereikt.

In de doelfase mag u dagelijks twee maaltijden tot u nemen. Op die manier kunt u probleemloos volwaardige natuurlijke lage Glycemische Index koolhydraten tot u nemen (bruine pasta,bruine rijst ,volkorenbrood e.a granen, kip, kalkoenvlees etc.). Vethoudende sausen vermijden. Kies voor een natuurlijk zoetmiddel (stevia, tagatese) en vermijd alle suikers in uw dagelijkse voeding voor uw gezondheid en het op peil houden van uw gewicht. Eet ’s avonds een eiwitrijke maaltijd in plaats van een koolhydraatrijke maaltijd. Blijf de Squeezy Athletic gebruiken waar het u past. Voor verder voedingsadvies, contacteer ons.

Nuttige tips

Houdt u zich a.u.b aan de telkens vastgestelde consumptiedosis, die u nooit mag onderschrijden. Een te geringe consumptiehoeveelheid dient u te verkomen omdat hiermee een te geringe verzorging van uw actieve lichaamscellen zou worden veroorzaakt. Bij sterke lichamelijke belasting of training met hoog energieverbruik dient u de dosis te verhogen of extra vetarme, koolhydraatrijke maaltijd tot u te nemen.

Squeezy athletic kan veelzijdig worden gemengd. Met water bereikt u weliswaar de beste effecten. U kunt het echter ook met andere vloeistoffen mengen (rijstmelk, magere melk, magere yoghurt, dieetquark, wei of karnemelk) Kaneel of sinaasappelaroma verfijnt de smaak. Drink voldoende water: 1,5 a 2 liter per dag. Dit is belangrijk om de stofwisselingsprocessen vlot te laten verlopen.

Succes bij het afvallen wordt gemeten in centimeters en niet in kilo’s. Neem niet aleen uw lichaamsgewicht als maatstaf voor het succes van uw dieet. Meet aan het begin van de initiele fase uw probleemzones (taille,heupen,dijbenen). Meet u zich vervolgens een à twee keer per week na, zodat u werkelijk ziet dat u met Squeezy Athletic met succes vet afbouwt.

Wij wensen u oprecht veel succes.