BODY, MIND, ENERGY

De tijd dat men er van uitging dat lichaam en geest gescheiden van elkaar functioneren, is gelukkig achterhaald. Het denken heeft een enorme impact op ons dagelijkse fysieke leven, gedurig onrustig denken werkt door in negatieve zin op onze organen, daarom is het belangrijk om ook onze psyche te trainen, onze ademhaling is een eerste stap of verbinding tussen lichaam en geest, het haalt ons energie niveau drastisch naar boven, spijtig genoeg wordt in het falen of verbeteren van wedstrijd of trainingsdoel zelden de reden of oplossing gezocht in het mentale aspect, overtrainde, falende en mentaal uitgebluste atleten zijn vandaag zeker geen uitzondering.

Ademhaling is meer dan in het beste geval het middenrif op en neer te laten gaan. Onze ademhaling is de verbinding tussen lichaam en geest, het ritme van de adem geeft de toestand van de psyche aan, als men rustig is ademt men langzaam en dieper, als men zenuwachtig is ademt men snel en oppervlakkig dat kan men alle dagen zelf constateren .Trager ademen verlengt ook het leven, vlug ademen veroudert.

3 SOORTEN ADEMHALING

De buikademhaling via het middenrif dit is je natuurlijke ademhaling die je uitvoert als je slaapt en die je zou moeten gebruiken gedurende de dag, zij geeft rust, kracht en psychische stabiliteit je gebruikt ¾ van je longcapaciteit.

De borstademhaling is activerend en richt zich naar buiten, vele mensen gebruiken deze ademhaling onbewust mede door een onrustige geest, je gebruikt maar ¼ van je longcapaciteit, gerichte borstademhaling kan zeer nuttig zijn in bepaalde omstandigheden maar is niet geschikt om te gebruiken gedurende de dag en zeker niet wanneer er rust in de psyche moet komen.
De volledige ademhaling Buik-Borst-Top,men gebruikt de volledige longcapaciteit, wanneer je deze ademhaling gericht gebruikt BV s’morgens een 10 tal minuten krijg je enorme zuurstofcirculatie in je lichaam met als gevolg dat je je weerstand tegen ziekte e.a. versterkt.

Ogen sluiten en je eigen buikademhaling volgen en optellen is tevens een 1e stap naar mentale training, een eenvoudige techniek die je kunt toepassen waarmee dat je de opkomende gedachten onder controle kunt houden en zo meer evenwicht kunt bekomen in je psyche, ideaal om te gebruiken als men s’nachts onrustig is en niet kan slapen, de uren voor de competitie of op momenten dat je rustiger moet worden en terug controle wilt krijgen over je emoties, denken kost enorm veel energie en bepaald in grote mate hoe we ons voelen, negatieve gedachte hebben automatisch een slechte invloed op ons lichamelijke toestand, hoe men denkt zo wordt men.

Met de powerbreathe kan je zeker de spieren trainen die je nodig hebt zodat je dieper kunt gaan ademen en tevens kan het helpen om bovenstaande soorten ademhaling sneller onder de knie te krijgen, je kan er ook gericht je adem mee verlengen en controleren. Hou rekening als men de ademhaling traint men ook de hartspier intensief traint.