Er zit veel waarheid in de veelgehoorde leuze: „Maakt niet uit welke gels ik eet, voor 90% zit er toch overal hetzelfde in.” Uit ervaring kan ik vertellen dat na 12u koers en 36 gels mijn appetijt wat gels betreft toch wat geminderd is. Je zal dus maar beter de lekkerste gels, die van Squeezy dus, gebruiken als je niet ondervoed wilt geraken op lange termijn.

Q&A

 • Favoriete product
  Squeezy Energy Super Gel.
  In de finale maken details het verschil. Na 10u lopen is de gel aangelengd met cafeïne een welgekomen mentale en fysieke opkikker. Het scherpt mijn concentratie aan zodat ik als het erop aan komt geen technische fout te veel maak.
 • Vanwaar deze sport?
  Ultralopen sluit het meeste aan bij mijn talenten en berglopen sluit het meeste aan bij mijn interesses. Ideale mix van endurance, techniek, bergsport en plezier.
 • De sportprestatie waar ik het meest trots op ben
  Transvulcania 2013. Ondanks mijn gebrek aan ervaring wist ik in mijn eerste World Series race mee te doen in de voorste gelederen. Een geweldige eye-opener voor mij en voor alle laaglanders in mijn sport.
 • Sportervaring die mij het meest bijblijft
  Ice Trail Tarantaise 2012, Val d’Isère (FRA), 65K – 5000m D+
  Ik kon niks, ik was niks en ik wist niks. Door gebrek aan ervaring in het hooggebergte bestierf ik het op een gletsjer bij -22°C. Ik ging volledig naar de kloten en daar nog ver voorbij. Het blijft een mirakel dat ik de finish haalde. Die dag was mijn laatste dag als volstrekte amateur. Deze ervaring was bepalend voor de rest van mijn carrière.
 • Mijn huidige doel/droom
  Ik wil top-10 lopen in de grootste 100mijl-klassiekers.

Ik ben…

Steven Pauwels (°03/09/1990) en vertegenwoordig Squeezy en Compressport in Trail running, Ultra running, Skyrunning, Mountain running.
Mezelf in 3 kernwoorden: Awesome – Geniaal – Bescheiden.

Voedingsschema op een competitie dag

Op een wedstrijddag eet ik nauwelijks anders dan op andere dagen. Het heeft geen zin een lichaam nodeloos te stresseren. Ik ontbijt ’s nachts 2 keer met havermout en de rest van de dag eet ik Squeezy gels aan de lopende band. Na de wedstrijd drink ik ASAP Leppin Training Formula.

Lees meer