Ik had meer dan 10 jaar maag en darm problemen tijdens korte en vooral lange triatlons wat me vele ere plaatsen koste tot ik in 2001 Peter Lamberts ontmoette. Na het uitwisselen van mijn ervaring en zijn uitermate professionele kennis van voeding en sportvoeding was dit probleem voorgoed van de baan. Ik heb sinds 2001 geen enkele maal  nog maag en darmklachten gehad en dit dankzij een deskundig advies en de kwaliteitsvolle producten van Nutrisport.

Q&A

 • Favoriete product
  Leppin Energy boost geeft me de energie die ik nodig heb tijdens korte en lange wedstrijden zonder maag en darm problemen.
 • Vanwaar deze sport?
  De verschillende sporten en het complexe om op het juiste moment te pieken voor elke discipline .
 • De sportprestatie waar ik het meest trots op ben
  Meer dan 26 jaar Triatlon en Duatlon. Finish in meer dan 48 Ironman triatlons en Powerman Zofingen duatlons.
  Want
  Het is niet altijd eenvoudig om zoveel jaren gemotiveerd te blijven om telkens weer de vele uren training uit te voeren.
 • Sportervaring die mij het meest bijblijft
  Mijn 2e van mijn 5 deelnames In Hawaii. Finish Ironman Hawaii 1995, 67e pl, in het gezelschap van mijn trouwste supporter en jarenlang steunende moeder.
  Want
  Finishen in het mekka van de triatlon is voor elke triatleet het hoogst haalbare in deze mooie veeleisende sport.
 • Mijn huidige doel/droom
  In 2015 op 49 jarige leeftijd marathon onder 2uur 45 min en top 30 finish in Powerman Zofingen
 • Mijn ‘gouden tip’ voor andere atleten
  Leer van je fouten !!! Het is niet erg om fouten te maken ,het is enkel  erg om niet van deze fouten te willen leren. Maak een doordacht plan ,vooral wat drank en voeding betreft in de laatste dagen voor en tijdens een  belangrijke wedstrijd.

Ik ben…

Eric De Beuckelaer (°13/03/1966) en vertegenwoordig Leppin en Squeezy in het triatlon en duatlon.
Mezelf in 3 kernwoorden: fanatiek ,discipline en niet snel tevreden. 

Voedingsschema op een competitie dag

Voeding is zeer belangrijk in de laatste dagen voor een wedstrijd zeker als het gaat om bv. Wedstrijden over meerdere uren .
Als voorbereiding op een Ironman tracht ik de laatste 3 dagen zoveel mogelijk volwaardige koolhydraten te eten aangevuld met voldoende groenten en een beetje fruit dit is zeker geen overloading  ,aangevuld met Leppin Carbo Lode gemengd met 2 liter water of rijstmelk per dag zorgt dit voor de perfecte koolhydraat stapeling. De dag voor de wedstrijd  tracht ik zoveel mogelijk licht verteerbare voeding te eten .
Ontbijt : Een appel + een banaan ,havervlokken met rijstmelk ,enkele sneetjes brood, thee
Middag: rijst met groenten ( geen koolsoorten) , drank thee en  water
S’avonds: vermits dit meestal op heel onmogelijke uren plaatsvindt door het meestal dienen in te leveren van je fiets tijdens Ironmans tracht ik dit zoveel mogelijk te verdelen in kleine porties . rijst zonder iets erbij , potje 200gr natuur yoghurt , 1 banaan , enkele rijstwafels ,koffie ,water
Als snack tijdens de dag :BioKorn of rijstwafel
Ochtend van de wedstrijd :3,5uur voor wedstrijd 1 stuk banaan ,  een stuk of 7 Rijstwafels of toast , sneedje kaas , beetje yoghurt , 1 energiereep soms bestaat mijn ontbijt enkel uit havervlokken met rijstmelk of water,
Als drank  :water en 1tas koffie of thee
Tot aan de start enkel water en 1uur voor start 30 gr Leppin  Energy Boost, laatste 10 min voor start 2 Squeezy Energy Gels met water (bij warme temperaturen 2 Squeezy Tomato Gels).
Tijdens de wedstrijd bestaat mijn energie en vochtopname enkel uit Leppin Energyboost tijdens het fietsen  =60 gr per uur aangelengd met 0,6 a 0,75L water ,dit geeft me de perfecte sportdrank .Tijdens het lopen stap ik over op Squeezy gels  = elke 15 a 20 min 1gel met voldoende water . af en toe tijdens de wedstrijd bij een dipje een Squeezy Supergel (deze bevat cafeïne en Glucose dit geeft directe energie),
Bij extreme warmte enkele Squeezy Tomaat gels ,deze bevatten meer zouten.

Nog enkele tips die ik wil meegeven :
-Vaste voeding tijdens de wedstrijd is niet nodig vermits de vertering hiervan ook energie vergt van je lichaam en dit je spijsverteringsstelsel teveel kan belasten , vloeibare voeding  wordt het snelst opgenomen .
-Laat de befaamde pasta party tijdens vele wedstrijden laat  aan je voorbij gaan, deze bevatten meestal teveel  maag en darmonvriendelijke ingrediënten en worden meestal gehouden in een te warme omgeving wat zorgt voor extra transpiratie en mineraal verlies .
– vermijd de laatste dagen zoveel mogelijk  te felle zon om dehydratatie te vermijden .
-Teveel sporters komen te gestrest aan de start en dit vooral omdat ze geen wedstrijdplanning  hebben. Maak in de laatste weken  voor een belangrijke wedstrijd  een scenario van deze wedstrijd beginnend bij de ochtend van de wedstrijd tot aan de finishline en laat deze telkens voor je gaat slapen als een film door je hoofd gaan ,dit duurt telkens maar enkele minuten . Als dit goed doordacht is kan je met een gerust gemoed gaan slapen en stressvrij ontwaken .

Lees meer