De 1e sportdrank ter wereld heette Leppin, midden jaren 80 ontwikkeld door de Zuid-Afrikaanse inspanningsfysioloog Timothy Noakes.

Atleten van de plaatselijke atletiekclub experimenteerde o.a. tijdens lange trainingen en in marathon wedstrijden met dranken die veel glucose bevatten, telkens kwamen dezelfde klachten naar voor, vermoeidheid door onvoldoende vochtopname, droge mond en kleverig gevoel in de keel, te snelle uitputting van de glycogeenreserves en zwaar gevoel in de maag.

Timothy Noakes gebruikte deze feedback van zijn atleten en slaagde erin om deze typische klachten allemaal te neutraliseren.

 

Aan de samenstelling van Leppin ligt een diepgaande research ten grondslag. Hierbij is veel aandacht besteed aan het voorkomen van ongewenste bijwerkingen die atleten ervaren bij het gebruik van dranken tijdens de inspanning, aldus is een optimaal product voor duursporters ontstaan Leppin energy-boost.

Leppin is ontwikkeld door atleten voor atleten en wordt nog steeds dagelijks gebruikt door duizenden recreatieve en professionele atleten met steeds een zeer enthousiaste feedback, hoge drinkmotivatie, geen kleverig gevoel in de mond, hoge energie opname, geen hongergevoel en vooral de aangename smaak zijn de voornaamste opmerkingen.

Leppin Training-formule is in duursport een recuperatiedrank met een breed spectrum van aminozuren, die ook kan gebruikt worden tijdens de inspanning bij sporten waarbij maag en darmstelsel niet worden belast.

Leppin Carbo-lode is enorm populair bij atleten die marathon en triatlon beoefenen, 3 dagen voor de wedstrijd glycogeenreserves maximaal aanvullen.

Leppin Recovery formule is een recuperatie shake met soya en wheyproteine, vezels,mineralen, vitaminen en trage suikers, perfect voor atleten met zeer laag vetpercentage die extra energie en bouwstof nodig hebben.

Leppin Energy boost is een energiedrank met zeer lage osmolaliteit waardoor de zo noodzakelijke vochtopname synchroon verloopt met een gelijkmatige maximale energie toevoer, een absoluut topproduct.

Leppin wordt geproduceerd sinds 2002 door Nutri-Sport bv.