Ik heb bij nutrisport niet enkel de juiste producten gevonden ter ondersteuning van sportieve prestaties maar ook de juiste uitleg erbij. Het advies en de know-how zijn even belangrijk, want een product is pas effectief wanneer je het juist gebruikt.

Q&A

 • Favoriete product
  Squeezy Energy Gel/Energy Super Gel. Tijdens training maar vooral tijdens de koers is het nodig een goede bron van energie op te nemen. Niet alleen zijn de gels een ideale energiebron, maar ze zijn ook verfrissend en lekker.  Door een zwakke maag heb ik lang gezocht naar producten die me geen klachten bezorgen. Gezien de gels gluten en lactose vrij zijn en ook een lage aciditeit bevatten kan ik voluit gaan zonder maaglast of andere ongemakken.
 • Ik startte met mijn sport
  Na mijn deelname aan de pedaalridders in 2012 (Op VT4) was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. De “high” die ik kreeg wanneer we met het pedaalridderteam de top van de Mont Ventoux bereikte was zo enorm dat ik vooral voor mezelf  iets moest zoeken om dit gevoel te evenaren. Ik was gebeten door het wielrennen en wilde wel eens kijken hoe ver ik zou geraken in een “echte” koers.
 • De sportprestatie waar ik het meest trots op ben
  Het uitrijden van mijn eerste UCI koersen.
  Als ik 1 ding geleerd heb na het 2e jaar dat ik koers dan is het wel dat het allemaal gemakkelijker klinkt dan het eigenlijk is. Mensen vertelde mij dat je al heel blij mag zijn als je het eerste jaar een kleine koers kan uitrijden, en geloof me, na een tijdje kon ik dit zeker beamen.
  Ik trainde hard en bleef heel gefocust. Dit jaar ben ik een hele stap vooruit gegaan. Ik rijd de kleinere koersen uit en word door het team geselecteerd om de grotere UCI koersen mee te rijden. De eerste keer een koers uitrijden tussen “de grote” dames in het peloton was dus zeker een verwezenlijking waar ik trots op ben.
 • Sportervaring die mij het meest bijblijft
  De prestatie die we met de pedaalridders neerzette is misschien niet van de meest hoogstaande naar sportprestaties, maar voor mij persoonlijk was dit een van de mooiste dingen die ik al heb meegemaakt. Ik heb die dag mogen ondervinden hoe ver een lichaam gepusht kan worden door een geest met de wil een doel te bereiken.
 • Mijn huidige doel/droom
  Winnen… the sky is the limit!
 • Mijn ‘gouden tip’ voor andere atleten
  Geloof in jezelf, want vaak is je enige vijand je eigen hoofd.

Ik ben…

Pia De Quint (°26/04/1988) en vertegenwoordig Squeezy op de fiets.
Mezelf in 3 kernwoorden: Opgewekt – doorzetting – praatgraag

Voedingsschema op een competitie dag

9h00 – Ontbijt: – Een portie havermoutpap en een omelet & een kop koffie.
12h00 – Lunch: – Een portie zilverrijst zonder extra toevoegingen.
15h00 – Koers (ca. 100km):
– 1 fles (500ml) LEPPIN Energy Boost per uur.
– 2 tot 3 SQUEEZY Energy Gels per uur.
– Finale max 2 SQUEEZY Energy Super Gels

Na koers – 1 fles (750ml) LEPPIN Training Formula + kleine snack zoals een wrap met kip en salade.

19h00 – Dinner: – Zalmfilet met gestoomde groeten (spinazie, groene bonen, brocoli) en aardappel in de schil.